Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sainte-Ode

Snel energie vergelijken in Sainte-Ode? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sainte-Ode de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als bijv. verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sainte-Ode
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sainte-Ode?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Sainte-Ode. Dat gaat van Lampirus tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sainte-Ode is? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sainte-Ode, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de Energiehunter zoekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sainte-Ode

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sainte-Ode heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sainte-Ode wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Sainte-Ode

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Sainte-Ode
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,378%
 • Postcodegebied: 6680
 • Mazout: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-sainte-ode

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Sainte-Ode is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en nog eens 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract lees jij voorwaarden aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sainte-Ode, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Bijv. www.engie.be of www.eneco.be. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Sainte-Ode


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €310 korting realiseren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sainte-Ode. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sainte-Ode. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bedrijven als Luminus, Lampiris of Watz. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sainte-Ode vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sainte-Ode en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Sainte-Ode

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Sainte-Ode. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Sainte-Ode vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Sainte-Ode kennen we verscheidene acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6680. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente