Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lavacherie

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Lavacherie? Via deze website check je eenvoudig alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Lavacherie prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op onze website uitgebreide info over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Bovendien geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sainte-Ode
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 435,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lavacherie?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lavacherie. Van Antargaz tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Ieh. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lavacherie voor jou is? Vul hieronderde benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lavacherie, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk jij zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lavacherie

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Lavacherie heet Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sainte-Ode valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Lavacherie

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Sainte-Ode
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel groen: 21,80%
 • Hoofdpostcode: 6681
 • Mazout: 2250 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-lavacherie

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Lavacherie is dit gemiddeld zo’n 1535 m3 & 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal je specificaties aangaande soort stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Lavacherie, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Zoals www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Lavacherie


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna profiteer je van 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Lavacherie. Zodoende is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lavacherie. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en ook Energy People. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lavacherie vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lavacherie en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Lavacherie

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Lavacherie. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Lavacherie vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Sainte-Ode kennen we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6681. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Essent tarieven.