Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tillet

Meteen energie vergelijken in Tillet? Middels de energievergelijker tref je snel en simpel alle relevante aanbieders als Engie en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Tillet de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je op onze website bruikbare info over onderwerpen als bijv. gastarieven en variabele of vaste tarieven. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sainte-Ode
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tillet?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Tillet. Van Lampirus tot en met Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tillet is voor jouw situatie? Geef direct de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tillet, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de energievergelijker check jij moeiteloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tillet

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Tillet heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sainte-Ode is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Tillet

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Sainte-Ode
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel groen: 21,70%
 • Postcode: 6680
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2240 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-tillet

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Tillet is dat gemiddeld 1530 m3 en 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Aangaande contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement vind jij details als type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tillet, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Tillet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €290 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tillet. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Tillet. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aankomende organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de beste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE + Watz. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tillet vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tillet en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Tillet

Tal van energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Tillet. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Tillet vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Sainte-Ode bestaan er meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6680. In deze regio kan je wellicht heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie tarieven.