Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nothomb

Direct energie vergelijken in Nothomb? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle bekende aanbieders als bijv. Engie en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Nothomb de laagste prijs hanteert. Tevens vind je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken als maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Attert
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nothomb?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nothomb. Dit loopt van Poweo tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 35 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nothomb is in juli 2024? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nothomb, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker check je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nothomb

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nothomb betreft Ieh. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Attert valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Nothomb

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Attert
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene stroom: 23,00%
 • Postcode: 6717
 • Aantal mazout liters: 2370 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-nothomb

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Nothomb ligt dit gemiddeld op 1595 m3 + 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen bekijk jij informatie aangaande soort energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nothomb, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.essent.be en ook www.eni.com. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Nothomb


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €320 korting realiseren. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Nothomb. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaliter worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Nothomb. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Eni. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. De betreffende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nothomb vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Nothomb en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Nothomb

Tal van energiemaatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Nothomb. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Nothomb vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Attert onderscheiden we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6717. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent abonnement.