Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Toernich

Op je gemak energie vergelijken in Toernich? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Watz en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Toernich voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je op energiehunter.be belangrijke informatie over items als o.a. overstappen en vaste of variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Arlon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Toernich?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Toernich. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment tellen we ruim 40 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Toernich voor jou is? Geef vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Toernich, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filters in de energievergelijker detecteer je probleemloos een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Toernich

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Toernich betreft Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Arlon is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Toernich

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Arlon
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Groene stroom: 22,60%
 • Postcodegebied: 6700
 • Verbruik Mazout: 2330 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-toernich

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Toernich ligt dit gemiddeld op 1575 m3 + 3470 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Aangaande contractduur kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Dikwijls is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder contract vind jij details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Toernich, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be of www.eni.com. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Toernich


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 besparen. Echter, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Toernich. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Toernich. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Luminus, Lampiris + Comfort Energy. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Toernich vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Toernich en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Toernich

De meeste organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Toernich. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Toernich vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Arlon bestaan er diverse stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6700. In deze regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant tarieven.