Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grand-Halleux

Zonder problemen energie vergelijken in Grand-Halleux? Middels onze vergelijker vind je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven als Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Grand-Halleux voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als energieproblemen en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vielsalm
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,281
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Grand-Halleux?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Grand-Halleux. Dat loopt van Essent tot Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grand-Halleux is op dit moment? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grand-Halleux, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in de tarievenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Grand-Halleux

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Online account

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen december 2023)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Grand-Halleux betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Vielsalm is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Grand-Halleux

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vielsalm
 • Populaire CV: ACV
 • Groene stroom: 22,30%
 • Postcode: 6698
 • Verbruik stookolie: 2300 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-grand-halleux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Grand-Halleux is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 en nog eens 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract vind je specificaties over soort stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Grand-Halleux, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Grand-Halleux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan ruim €385 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Grand-Halleux. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Grand-Halleux. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste leverancier. Bedrijven als OCTA+, Essent of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze website bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Grand-Halleux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Grand-Halleux en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Grand-Halleux

Tal van aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Grand-Halleux. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Grand-Halleux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Vielsalm bestaan er tegenwoordig diverse plannen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6698. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz tarieven.