Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bihain

Op je gemak energie vergelijken in Bihain? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bihain de beste deal heeft! Daarbij bekijk je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als bijv. tarieven en verschillende contractsoorten. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vielsalm
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bihain?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bihain. Dat loopt van Engie tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 40 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bihain is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze energie ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Bihain, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij keuzes in de tool detecteer je zonder problemen een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bihain

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bihain betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Vielsalm is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bihain

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Vielsalm
 • CV ketel: Watts
 • Groene energie: 22,10%
 • Postcode: 6690
 • Aantal mazout liters: 2280 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-bihain

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Bihain is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 en 3445 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk contract lees jij specificaties zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bihain, en de welkomstbonus. Kies de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Denk aan www.energie2030.be en www.eni.com. De door jou gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bihain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €395 rendement bieden. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Bihain. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bihain. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw geselecteerde energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bihain vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bihain en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bihain

Een groot deel van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Bihain. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Bihain vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Vielsalm zien we verscheidene projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6690. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus tarieven.