Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heinsch

Meteen energie vergelijken in Heinsch? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle grote leveranciers zoals Watz & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Heinsch het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op deze pagina bruikbare info over zaken zoals energieproblemen en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Arlon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 455,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Heinsch?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Heinsch. Dat loopt van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heinsch is in juli 2024? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Heinsch, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via keuzes in de vergelijkingstool detecteren jullie simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Heinsch

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Heinsch heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Arlon valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Heinsch

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Arlon
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 22,50%
 • Centrale postcode: 6700
 • Aantal mazout liters: 2320 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-heinsch

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Heinsch ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 en nog eens 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Veelal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket bekijk jij data zoals type energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Heinsch, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.elegant.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Heinsch


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €300 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Heinsch. Zodanig ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Heinsch. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste leverancier. Zoals Eneco, ENGIE + Aspiravi. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Heinsch vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Heinsch en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Heinsch

Het gros van de energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Heinsch. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Heinsch vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Arlon zien we verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6700. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy tarieven.