Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arlon

Zonder problemen energie vergelijken in Arlon? Middels de energievergelijker achterhaal je supersnel alle beschikbare energie aanbieders als bijv. Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Arlon de beste deal heeft! Bovendien tref je op onze website nuttige info info over zaken als overstappen en info over duurzame energie. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Arlon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Arlon?

We zien best veel energieleveranciers in Arlon. Dit varieert van Essent tot Watz, de keuze is enorm. Hedendaags is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arlon is voor jouw situatie? Vul snel jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Arlon, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter checken jullie simpel en snel een overeenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Arlon

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Arlon betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Arlon is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Arlon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Arlon
 • CV Merk: Bulex
 • Groene stroom: 0,381%
 • Centrale postcode: 6700
 • Gem. mazout: 2700 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-arlon

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Arlon is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en nog eens 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle populaire energie aanbieders. Van alle abonnementen zie je data aangaande type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Arlon, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.trevion.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Arlon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €335 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Arlon. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Arlon. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent of Aspiravi. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Arlon vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Arlon en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Arlon

Veel energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Arlon. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Arlon vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Arlon onderscheiden we nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6700. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente