Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bonnert

Zonder problemen energie vergelijken in Bonnert? Met behulp van onze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Engie en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bonnert de laagste prijs hanteert. Tevens check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen zoals maatschappijen en verschillende contractsoorten. Voorts geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Arlon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bonnert?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Bonnert. Van Eneco tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kun je kiezen uit circa 30 providers. Zij gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bonnert is op dit moment? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bonnert, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de Energiehunter vindt men moeiteloos een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bonnert

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Bonnert heet Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Arlon wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Bonnert

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Arlon
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel groen: 22,40%
 • Hoofdpostcode: 6700
 • Mazout consumptie: 2310 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-bonnert

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Bonnert gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1565 m3 en nog eens 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Bonnert, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. De gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bonnert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €315 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Bonnert. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bonnert. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert de aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Luminus, Lampiris en ook Belpower. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bonnert vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bonnert en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Bonnert

Het gros van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Bonnert. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Bonnert vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Arlon kennen we allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6700. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Lampirus tarieven.