Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meix-Le-Tige

Snel online energie vergelijken in Meix-Le-Tige? Dankzij onze vergelijker check je snel en simpel alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Meix-Le-Tige het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij tref je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en info over een energieneutrale woning. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Léger
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 315,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Meix-Le-Tige?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meix-Le-Tige. Van Engie tot aan Mega, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meix-Le-Tige is? Geef direct de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze tarievencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Meix-Le-Tige, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Meix-Le-Tige

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Meix-Le-Tige heet Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Saint-Léger wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Meix-Le-Tige

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Léger
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 24,80%
 • Postcodegebied: 6747
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2550 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-meix-le-tige

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Meix-Le-Tige bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen lees jij voorwaarden aangaande type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Meix-Le-Tige, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meix-Le-Tige


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €265 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Meix-Le-Tige. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Meix-Le-Tige. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Meix-Le-Tige vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Meix-Le-Tige en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Meix-Le-Tige

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Meix-Le-Tige. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Meix-Le-Tige vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Saint-Léger onderscheiden we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6747. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus afsluiten.