Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buzenol

Meteen energie vergelijken in Buzenol? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle relevante maatschappijen als Essent & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Buzenol de beste deal heeft! Tevens vergaar je via de Energiehunter praktische info over zaken zoals verschillende aanbieders en salderen. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Etalle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Buzenol?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Buzenol. Van Antargaz tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buzenol is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze handige vergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Buzenol, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de tool zoek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Buzenol

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Buzenol is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Etalle wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Buzenol

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Etalle
 • CV Merk: Oertli
 • Aandeel groen: 24,60%
 • Hoofdpostcode: 6743
 • Mazout: 2530 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-buzenol

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Buzenol bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 plus 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten check jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Buzenol, en de overstapbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.elegant.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Buzenol


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €250 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Buzenol. Zo bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Buzenol. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en ook Elegant. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Buzenol vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Buzenol en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Buzenol

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Buzenol. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Buzenol vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Etalle zien we steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6743. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega afsluiten.