Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rossignol

Meteen energie vergelijken in Rossignol? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote energie aanbieders als bijv. Essent en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Rossignol de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op onze website uitgebreide info over zaken zoals verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tintigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rossignol?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Rossignol. Dat loopt uiteen van Antargaz tot en met Watz, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rossignol is voor jouw situatie? Voer vlug de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rossignol, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in onze vergelijker check je moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rossignol

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Rossignol betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tintigny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Rossignol

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tintigny
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel duurzaam: 24,00%
 • Postcodegebied: 6730
 • Verbruik stookolie: 2470 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-rossignol

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Rossignol ligt dit gemiddeld op 1440 m3 & 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In de regel kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten zie jij data m.b.t. soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rossignol, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Rossignol


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €350 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Rossignol. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rossignol. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Eneco, Lampiris of Wase Wind. Daarnaast bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rossignol vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rossignol en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rossignol

De meeste organisaties ondersteunen inmiddels groene stroom in Rossignol. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Rossignol vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Tintigny zijn er verscheidene initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6730. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz abonnement.