Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellefontaine

Gemakkelijk energie vergelijken in Bellefontaine? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Luminus en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Bellefontaine de scherpste prijs kan bieden. Daarbij bekijk je via onze vergelijker praktische info over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en salderen. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tintigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bellefontaine?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Bellefontaine. Van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Zij gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellefontaine is op dit moment? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energiehunter bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Bellefontaine, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in de tool vindt men moeiteloos een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bellefontaine

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bellefontaine heet Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tintigny valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Bellefontaine

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tintigny
 • CV Merk: Chappee
 • Groene stroom: 23,90%
 • Postcode: 6730
 • Mazout consumptie: 2460 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-bellefontaine

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Bellefontaine gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 en 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Doorgaans kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement vind jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bellefontaine, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bellefontaine


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 bonus betekenen. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bellefontaine. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bellefontaine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent en Belpower. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bellefontaine vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bellefontaine en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bellefontaine

Bijna alle energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Bellefontaine. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Bellefontaine vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Tintigny bestaan er verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6730. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo abonnement.