Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hachy

Zonder problemen energie vergelijken in Hachy? Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je gemakkelijk alle grote energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hachy prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op onze website handige informatie over items zoals verschillende gasregio’s en info over een energieneutrale woning. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hachy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hachy. Dat loopt van Engie tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 tellen we ruim 30 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hachy is voor jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Hachy, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de tool bekijken jullie moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hachy

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Online account
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Hachy is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Habay wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Hachy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • Populaire CV: AWB
 • Groene energie: 23,40%
 • Postcodegebied: 6720
 • Mazout: 2410 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-hachy

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Hachy is dat gemiddeld 1410 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle contracten achterhaal jij data zoals herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Hachy, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hachy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hachy. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hachy. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris of Watz. Daarnaast beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hachy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hachy en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Hachy

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Hachy. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Hachy vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Habay kennen we nogal wat opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6720. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega abonnement.