Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anlier

Snel energie vergelijken in Anlier? Dankzij deze website achterhaal je supersnel alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Anlier de laagste prijs hanteert. Daarbij bekijk je via de energievergelijker handige info over items zoals energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Habay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 245,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Anlier?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Anlier. Van Lampirus tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anlier is die past bij jouw verbruik? Voer direct de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Anlier, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de prijzenvergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Anlier

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Anlier is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Habay wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Anlier

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Habay
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 23,50%
 • Hoofdpostcode: 6721
 • Mazout: 2420 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-anlier

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Anlier is dat gemiddeld 1415 m3 en nog eens 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Van elk pakket achterhaal jij data met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Anlier, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be en www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Anlier


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €285 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Anlier. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Anlier. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Antargaz. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Anlier vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Anlier en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Anlier

Het merendeel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Anlier. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Anlier vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Habay zien we meerdere plannen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6721. In deze buurt kan je steeds vaker vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz abonnement.