Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tintigny

Meteen energie vergelijken in Tintigny? Geholpen door deze website check je supersnel alle grote maatschappijen als Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Tintigny de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op deze website bruikbare informatie over zaken als bijv. leveranciers en vaste en variabele tarieven. Daarnaast vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tintigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 260,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tintigny?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Tintigny. Van Lampirus tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tintigny voor jou is? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tintigny, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in de tarievenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tintigny

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Tintigny heet Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tintigny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Tintigny

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tintigny
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 0,384%
 • Postcode: 6730
 • Gem. mazout: 2730 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-tintigny

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Tintigny is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en nog eens 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk contract achterhaal je info m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Tintigny, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.wasewind.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tintigny


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €310 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tintigny. Zo is de besparing het grootst. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Tintigny. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt de toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieleverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tintigny vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tintigny en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tintigny

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Tintigny. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Tintigny vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Tintigny kennen we diverse activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6730. In deze regio kan je soms extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente