Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sainte-Marie-Sur-Semois

Op je gemak energie vergelijken in Sainte-Marie-Sur-Semois? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je snel en simpel alle grote aanbieders zoals Engie & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Sainte-Marie-Sur-Semois de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je via de energievergelijker waardevolle info over topics zoals onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Etalle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sainte-Marie-Sur-Semois?

We zien best veel energieleveranciers in Sainte-Marie-Sur-Semois. Dat gaat van Lampirus tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sainte-Marie-Sur-Semois is in juli 2024? Vul gemakkelijk de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sainte-Marie-Sur-Semois, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de energievergelijker vindt men eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sainte-Marie-Sur-Semois

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sainte-Marie-Sur-Semois is Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Etalle is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Sainte-Marie-Sur-Semois

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Etalle
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene energie: 24,20%
 • Centrale postcode: 6740
 • Aantal mazout liters: 2490 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-sainte-marie-sur-semois

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Sainte-Marie-Sur-Semois ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 + 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Veelal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk pakket zoek jij informatie aangaande soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sainte-Marie-Sur-Semois, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geldige actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be of www.eneco.be. Jouw toekomstige energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sainte-Marie-Sur-Semois


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €330 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Sainte-Marie-Sur-Semois. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sainte-Marie-Sur-Semois. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert je geselecteerde energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Energie 2030. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sainte-Marie-Sur-Semois vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sainte-Marie-Sur-Semois en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sainte-Marie-Sur-Semois

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Sainte-Marie-Sur-Semois. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sainte-Marie-Sur-Semois vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Etalle zien we verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6740. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent afsluiten.