Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Etalle

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Etalle? Geholpen door de energievergelijker tref je eenvoudig alle bekende energiebedrijven als o.a. Mega & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Etalle voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en variabele of vaste tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Etalle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Etalle?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Etalle. Van Lampirus tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Etalle is? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Etalle, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Middels jouw input in de prijzenvergelijker achterhaal je zonder problemen een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Etalle

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Etalle betreft Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Etalle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Etalle

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Etalle
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 0,385%
 • Centrale postcode: 6740
 • Verbruik stookolie: 2740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-etalle

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Etalle ligt dit gemiddeld op 1480 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement tref je info zoals soort energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Etalle, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Etalle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €265 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Etalle. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Etalle. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris en ook Eni. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Etalle vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Etalle en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Etalle

Tal van energie aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Etalle. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Etalle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Etalle zien we vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6740. In deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente