Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chantemelle

Op je gemak energie vergelijken in Chantemelle? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. OCTA+ en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Chantemelle de beste deal heeft! Voorts check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over thema’s als o.a. energieproblemen en handige bespaartips. Verder verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Etalle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Chantemelle?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Chantemelle. Dat loopt van Eneco tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chantemelle is? Vul vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Chantemelle, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in de Energiehunter check je simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Chantemelle

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Chantemelle is Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Etalle is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Chantemelle

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Etalle
 • CV ketel: Nibe
 • Groene stroom: 24,50%
 • Centrale postcode: 6742
 • Gem. mazout: 2520 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-chantemelle

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Chantemelle is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 en 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Van alle contracten tref je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Chantemelle, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be en ook www.aspiravi.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Chantemelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €395 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Chantemelle. Daarna ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Chantemelle. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de nieuwe energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare maatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris en Aspiravi. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Chantemelle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Chantemelle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Chantemelle

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Chantemelle. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Chantemelle vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Etalle kennen we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6742. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Luminus afsluiten.