Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vance

Op je gemak energie vergelijken in Vance? Via energiehunter.be check je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Vance prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als overstappen en verschillende contractsoorten. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Etalle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vance?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vance. Dat loopt uiteen van Lampirus tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 20 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vance is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vance, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker bekijk je simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vance

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Vance heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Etalle is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Vance

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Etalle
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 24,40%
 • Hoofdpostcode: 6741
 • Mazout consumptie: 2510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-vance

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Vance is dat gemiddeld 1460 m3 + 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder contract check jij details zoals type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Vance, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be en www.ebem.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vance


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €370 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Vance. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vance. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw aanstaande maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook ZENO. Daarnaast selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vance vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vance en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Vance

Bijna alle energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Vance. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Vance vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Etalle onderscheiden we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6741. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ afsluiten.