Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rouvroy

Zonder problemen energie vergelijken in Rouvroy? Met behulp van onze vergelijker check je probleemloos alle beschikbare leveranciers als o.a. Luminus en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Rouvroy voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over onderwerpen zoals onderwerpenen verschillende contracttypes. Voorts geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rouvroy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rouvroy?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Rouvroy. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel zijn het zo’n 35 leveranciers. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rouvroy is in maart 2024? Vul hieronderjouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rouvroy, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filters in onze vergelijker zoek je gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rouvroy

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rouvroy heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rouvroy valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Rouvroy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rouvroy
 • CV Merk: Agpo
 • Aandeel groen: 0,389%
 • Centrale postcode: 6767
 • Verbruik Mazout: 2780 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-rouvroy

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Rouvroy is dat gemiddeld 1500 m3 + 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Vaak is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen tref jij informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rouvroy, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.antargaz.be. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Rouvroy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €275 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Rouvroy. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Rouvroy. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Ebem. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rouvroy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rouvroy en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Rouvroy

Het gros van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Rouvroy. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Rouvroy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Rouvroy kennen we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6767. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente