Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Musson

Op je gemak energie vergelijken in Musson? Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Musson prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op deze website waardevolle info over zaken als maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Musson
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Musson?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Musson. Van Engie tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Zij lopen allemaal via het netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Musson is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels onze tarievencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Musson, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de vergelijkingstool vind je moeiteloos een abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Musson

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat kost energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Musson is Sedilec. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Musson wordt transport van het aardgas beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Musson

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Musson
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 0,387%
 • Hoofdpostcode: 6750
 • Mazout: 2760 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-musson

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Musson is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 & 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle erkende energieleveranciers. Bij elk abonnement bekijk je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Musson, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Musson


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €340 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Musson. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Musson. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste leverancier. Denk aan Luminus, Essent of Antargaz. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Musson vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Musson en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Musson

De meeste energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Musson. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Musson vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Musson zien we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6750. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Comfort Energy vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente