Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harnoncourt

Meteen energie vergelijken in Harnoncourt? Middels onze vergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Harnoncourt de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken zoals tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rouvroy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Harnoncourt?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Harnoncourt. Dit loopt van Eneco tot en met Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel tellen we ruim 30 providers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harnoncourt voor jou is? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze prijzencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Harnoncourt, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de energievergelijker bekijkt men gemakkelijk een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Harnoncourt

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Harnoncourt betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Rouvroy is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Harnoncourt

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rouvroy
 • CV Merk: Elco
 • Groene stroom: 25,70%
 • Centrale postcode: 6767
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-harnoncourt

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Harnoncourt ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en nog eens 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder contract check je details over herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Harnoncourt, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.luminus.be en www.aspiravi.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Harnoncourt


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €295 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Harnoncourt. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Harnoncourt. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijv. OCTA+, Essent + Wase Wind. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Harnoncourt vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Harnoncourt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Harnoncourt

Het gros van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Harnoncourt. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Harnoncourt vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Rouvroy kennen we meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6767. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Luminus overstappen.