Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bleid

Snel energie vergelijken in Bleid? Via energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Bleid de laagste prijs biedt. Verder lees je via de energievergelijker handige info over onderwerpen als gastarieven en vaste of variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bleid?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bleid. Van Essent tot een speler als Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bleid is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze tarievencheck vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bleid, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bleid

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Bleid betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Virton is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Bleid

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Virton
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 25,10%
 • Postcode: 6760
 • Mazout consumptie: 2580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-bleid

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Bleid is dat gemiddeld 1495 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Vaak is het slim om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zoek jij info m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Bleid, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.engie.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bleid


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €340 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bleid. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bleid. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en Elegant. Daarna selecteer je de ingangsdatum van het contract. De betreffende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bleid vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bleid en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Bleid

De meeste maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Bleid. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Bleid vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Virton zijn er allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6760. In deze regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo afsluiten.