Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Virton

Zonder problemen energie vergelijken in Virton? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle erkende aanbieders als o.a. OCTA+ en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Virton de laagste prijs biedt. Daarnaast tref je via onze vergelijker uitgebreide info over items als bijv. stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Virton?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Virton. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 30 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Ieh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Virton is voor jouw situatie? Voer direct de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze handige vergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Virton, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door keuzes in de tarievenvergelijker zoekt men probleemloos een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Virton

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Virton heet Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Virton is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Virton

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Virton
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene stroom: 0,388%
 • Centrale postcode: 6760
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2770 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-virton

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Virton is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 + 3490 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk contract zie jij gegevens over herkomst energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Virton, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be + www.wasewind.be. De betreffende aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Virton


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €370 besparen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Virton. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Virton. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of Ebem. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Virton vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Virton en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Virton

Het merendeel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Virton. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Virton vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Virton zijn er allerlei acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6760. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente