Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Latour

Snel energie vergelijken in Latour? Aan de hand van energiehunter.be tref je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als o.a. Mega en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Latour het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je via onze vergelijker praktische info over zaken als bijv. energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Latour?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Latour. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Latour is op dit moment? Voer hierna de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Latour, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in de tarievenvergelijker detecteert men moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Latour

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Latour heet Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Virton wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Latour

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Virton
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 25,40%
 • Postcode: 6761
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-latour

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Latour gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 en 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Van alle abonnementen lees jij details over soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Latour, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be en www.zeno.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Latour


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €300 opleveren. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Latour. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Latour. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare partij. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Latour vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Latour en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Latour

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Latour. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Latour vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Virton onderscheiden we diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6761. In de regio kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Essent overstappen.