Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ethe

Snel energie vergelijken in Ethe? Met behulp van onze vergelijker tref je gemakkelijk alle relevante maatschappijen als bijv. Watz & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Ethe de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als gastarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ethe?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Ethe. Van Essent tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ethe voor jou is? Vul hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de vergelijkingstool vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ethe, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door de keuzevakjes in de Energiehunter zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ethe

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ethe betreft Ieh. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Virton is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Ethe

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Virton
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 25,20%
 • Postcodegebied: 6760
 • Mazout: 2590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-ethe

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Ethe ligt dit gemiddeld op 1500 m3 + 3385 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder contract lees jij gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ethe, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ethe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €265 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Ethe. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ethe. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste leverancier. Zoals Luminus, Essent + Energie 2030. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ethe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ethe en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ethe

Het merendeel van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Ethe. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Ethe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Virton onderscheiden we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6760. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz afsluiten.