Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ruette

Gemakkelijk energie vergelijken in Ruette? Aan de hand van de Energiehunter check je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie & Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Ruette voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je via de energievergelijker uitgebreide info over topics zoals tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Virton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ruette?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Ruette. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruette is? Vul snel je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze handige vergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ruette, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ruette

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ruette is Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Virton wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Ruette

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Virton
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 25,30%
 • Hoofdpostcode: 6760
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-ruette

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Ruette is dat gemiddeld 1505 m3 & 3390 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement zie je details m.b.t. herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ruette, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ruette


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €290 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Ruette. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Ruette. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de nieuwe gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent en ook Watz. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. De nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ruette vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ruette en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Ruette

De meeste leveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Ruette. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Ruette vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Virton bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6760. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie overstappen.