Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rachecourt

Gemakkelijk energie vergelijken in Rachecourt? Geholpen door onze vergelijker vind je snel en simpel alle bekende energieleveranciers als o.a. Luminus & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Rachecourt de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op onze website belangrijke info over topics zoals energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aubange
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rachecourt?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Rachecourt. Van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rachecourt is in juli 2024? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Rachecourt, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de vergelijkingstool zoeken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Rachecourt

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Rachecourt betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Aubange wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Rachecourt

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Aubange
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 27,00%
 • Centrale postcode: 6792
 • Verbruik Mazout: 2770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-rachecourt

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Rachecourt gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 plus 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake contracten kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders van energie. Van ieder contract tref jij details aangaande herkomst energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rachecourt, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Rachecourt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €370 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: dekens op de bank leggen.
 • Tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Rachecourt. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rachecourt. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je gekozen aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste maatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rachecourt vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rachecourt en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Rachecourt

Veel energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Rachecourt. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Rachecourt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Aubange bestaan er tegenwoordig meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6792. In de regio kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Mega juli 2024.