Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Libramont-Chevigny

Eenvoudig energie vergelijken in Libramont-Chevigny? Middels onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle erkende maatschappijen zoals Luminus & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Libramont-Chevigny het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je op deze pagina bruikbare informatie over items als verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 290,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Libramont-Chevigny?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Libramont-Chevigny. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het net van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Libramont-Chevigny is in maart 2024? Geef vlug jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Libramont-Chevigny, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de Energiehunter zoeken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Libramont-Chevigny

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Libramont-Chevigny is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Libramont-Chevigny valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Libramont-Chevigny

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-libramont-chevigny

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Libramont-Chevigny is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 en 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk contract achterhaal je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Libramont-Chevigny, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be of www.ecopower.be. De gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Libramont-Chevigny


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Libramont-Chevigny. Dan betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Libramont-Chevigny. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt je betreffende gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Elegant. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Libramont-Chevigny vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Libramont-Chevigny en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Libramont-Chevigny

Tal van maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Libramont-Chevigny. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Libramont-Chevigny vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Libramont-Chevigny zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6800. In deze plaats kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente