Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Remagne

Direct energie vergelijken in Remagne? Geholpen door de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Essent en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Remagne het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s als bijv. de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 340,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Remagne?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Remagne. Van Lampirus tot Mega, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Remagne is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Remagne, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in onze vergelijker zoek jij probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Remagne

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Remagne heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Libramont-Chevigny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Remagne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libramont-Chevigny
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 27,50%
 • Postcodegebied: 6800
 • Mazout consumptie: 2820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-remagne

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Remagne is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 & 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van ieder pakket achterhaal jij data als soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Remagne, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Remagne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €330 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Remagne. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Remagne. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je betreffende aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Antargaz. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Remagne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Remagne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Remagne

Het merendeel van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Remagne. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Remagne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Libramont-Chevigny zijn er allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6800. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Poweo maart 2024.