Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Recogne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Recogne? Aan de hand van onze vergelijker check je snel en simpel alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Recogne voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Recogne?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Recogne. Van Lampirus tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Recogne is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Recogne, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de Energiehunter achterhaal je zonder problemen een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Recogne

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Recogne heet Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Libramont-Chevigny valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Recogne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libramont-Chevigny
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 27,40%
 • Centrale postcode: 6800
 • Verbruik Mazout: 2810 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-recogne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Recogne is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 en nog eens 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij alle abonnementen bekijk jij gegevens als soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Recogne, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieder tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.octaplus.be en www.zeno.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Recogne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €325 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Recogne. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Recogne. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris + Wase Wind. Vervolgens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Recogne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Recogne en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Recogne

Een groot deel van de aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Recogne. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Recogne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Libramont-Chevigny zien we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6800. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant juni 2024.