Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Freux

Direct energie vergelijken in Freux? Middels onze website check je moeiteloos alle bekende leveranciers als Watz en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Freux de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als bijv. verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Freux?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Freux. Van Engie tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 bedrijven. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Freux is op dit moment? Voer hieronderde privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Freux, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tool bekijk je moeiteloos een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Freux

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Freux heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Libramont-Chevigny valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Freux

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libramont-Chevigny
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 27,20%
 • Postcodegebied: 6800
 • Aantal mazout liters: 2790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-freux

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Freux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 + 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu de totaallijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten achterhaal jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Freux, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Freux


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 voordeel geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Freux. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Freux. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt de nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Aspiravi. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Freux vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Freux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Freux

Tal van bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Freux. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Freux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Libramont-Chevigny onderscheiden we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6800. In de regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Lampirus juli 2024.