Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bras

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Bras? Aan de hand van onze website achterhaal je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bras voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je op onze website handige info over zaken als o.a. de overstapservice en salderen. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bras?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bras. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bras is in juli 2024? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Bras, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool detecteer je gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bras

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bras heet Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Libramont-Chevigny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Bras

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libramont-Chevigny
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 27,10%
 • Hoofdpostcode: 6800
 • Aantal mazout liters: 2780 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-bras

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Bras bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 plus 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk abonnement zoek je gegevens als soort energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Bras, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie actie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.poweo.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bras


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €335 korting realiseren. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bras. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bras. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe leverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bras vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bras en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bras

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Bras. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Bras vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Libramont-Chevigny onderscheiden we meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6800. In deze regio kan je meer en meer vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz juli 2024.