Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Pierre

Op je gemak energie vergelijken in Saint-Pierre? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je supersnel alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Luminus en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Saint-Pierre de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via onze vergelijker handige info over topics als o.a. onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Saint-Pierre?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Saint-Pierre. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Pierre voor jou is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Saint-Pierre, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in onze vergelijker bekijk je moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Pierre

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Saint-Pierre betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Libramont-Chevigny is de aardgas netbeheerder Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Saint-Pierre

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-saint-pierre

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Saint-Pierre is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en nog eens 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket achterhaal jij details als soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Saint-Pierre, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be en ook www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Saint-Pierre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €290 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Saint-Pierre. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Pierre. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de geselecteerde energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Antargaz. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Saint-Pierre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Saint-Pierre en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Saint-Pierre

Het gros van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Saint-Pierre. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Saint-Pierre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Libramont-Chevigny zijn er meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6800. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz juli 2024.