Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sainte-Marie-Chevigny

Gemakkelijk energie vergelijken in Sainte-Marie-Chevigny? Geholpen door de Energiehunter check je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sainte-Marie-Chevigny het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je via de energievergelijker waardevolle info over topics zoals energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libramont-Chevigny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 440,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sainte-Marie-Chevigny?

We zien best veel energieleveranciers in Sainte-Marie-Chevigny. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik tellen we ruim 35 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sainte-Marie-Chevigny is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie check je rap de goedkoopste energieleverancier van Sainte-Marie-Chevigny, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in onze vergelijker vindt men moeiteloos een energie-abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sainte-Marie-Chevigny

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sainte-Marie-Chevigny is Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Libramont-Chevigny valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Sainte-Marie-Chevigny

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-sainte-marie-chevigny

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Sainte-Marie-Chevigny is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 plus 3510 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal kan het uit om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle contracten bekijk je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sainte-Marie-Chevigny, en de eventuele korting. Kies de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sainte-Marie-Chevigny


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €375 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sainte-Marie-Chevigny. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sainte-Marie-Chevigny. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt je gekozen leverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en ook Trevion. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sainte-Marie-Chevigny vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sainte-Marie-Chevigny en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Sainte-Marie-Chevigny

Een aanzienlijk deel van de bedrijven ondersteunen momenteel groene stroom in Sainte-Marie-Chevigny. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Sainte-Marie-Chevigny vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Libramont-Chevigny bestaan er nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6800. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie energie.