Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jamoigne

Snel online energie vergelijken in Jamoigne? Dankzij de energievergelijker vind je eenvoudig alle interessante leveranciers als bijv. Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Jamoigne de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je op onze website belangrijke info over thema’s als energiebelastingen en info over duurzame energie. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chiny
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Jamoigne?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Jamoigne. Dat gaat van Engie tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jamoigne voor jou is? Geef snel de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Jamoigne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via jouw input in de energievergelijker bekijken jullie probleemloos een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Jamoigne

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Jamoigne is Aieg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Chiny is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Jamoigne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Chiny
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 27,90%
 • Hoofdpostcode: 6810
 • Gem. mazout: 2860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-jamoigne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Jamoigne is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 & 3305 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref jij voorwaarden over type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Jamoigne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be en ook www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Jamoigne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €355 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jamoigne. Dan is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Jamoigne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Comfort Energy. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels onze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Jamoigne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jamoigne en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Jamoigne

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Jamoigne. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Jamoigne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Chiny bestaan er tegenwoordig allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6810. In deze omgeving kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Eneco energie.