Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Les Bulles

Gemakkelijk energie vergelijken in Les Bulles? Middels www.energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Les Bulles de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je via de Energiehunter waardevolle informatie over items als verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Voorts verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chiny
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven bij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 225,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Les Bulles?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Les Bulles. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Aieg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Les Bulles is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Les Bulles, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de vergelijkingstool ontdek jij eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Les Bulles

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Les Bulles heet Aieg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chiny is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Les Bulles

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Chiny
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 28,00%
 • Postcode: 6811
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-les-bulles

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Les Bulles is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 + 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk contract lees je informatie aangaande type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Les Bulles, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. O.a. www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Les Bulles


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €295 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Les Bulles. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Les Bulles. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt de aanstaande aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Les Bulles vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Les Bulles en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Les Bulles

De meeste organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Les Bulles. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Les Bulles vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Chiny bestaan er tegenwoordig vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6811. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook OCTA+ energie.