Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Suxy

Gemakkelijk energie vergelijken in Suxy? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Suxy de laagste prijs biedt. Ook bekijk je op energiehunter.be praktische informatie over items als energiebelastingen en salderen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chiny
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Suxy?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Suxy. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Suxy is voor jouw verbruik? Geef hierna jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Suxy, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via jouw input in de tool check jij gemakkelijk een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Suxy

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Suxy heet Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chiny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Suxy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Chiny
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel groen: 28,10%
 • Postcodegebied: 6812
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-suxy

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Suxy ligt dat gemiddeld op circa 1440 m3 en 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder pakket bekijk je details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Suxy, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Zoals www.engie.be en ook www.antargaz.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Suxy


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €295 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Suxy. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Suxy. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent of Energy People. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Suxy vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Suxy en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Suxy

Het merendeel van de leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Suxy. Echter is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Suxy vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Chiny zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6812. In deze woonplaats kan je vaak extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus energie.