Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Muno

Zonder problemen energie vergelijken in Muno? Via energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle beschikbare leveranciers als o.a. Engie en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Muno het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op deze pagina praktische informatie over thema’s zoals energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Muno?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Muno. Van Eneco tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Muno is op dit moment? Geef snel de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Muno, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filters in de Energiehunter bekijk je zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Muno

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Muno heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Florenville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Muno

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel groen: 28,40%
 • Postcodegebied: 6820
 • Mazout verbruik: 2910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-muno

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Muno is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Normaliter loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk contract vind jij data aangaande soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Muno, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Muno


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Muno. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Muno. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals OCTA+, Essent en Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Muno vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Muno en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Muno

Het gros van de energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Muno. Echter is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Muno vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Florenville zijn er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6820. In deze plaats kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus energie.