Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noirfontaine

Direct energie vergelijken in Noirfontaine? Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle erkende leveranciers als bijv. Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Noirfontaine de beste deal heeft! Voorts verzamel je op onze website handige informatie over thema’s als bijv. de netbeheerder en slimme thermostaten. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Noirfontaine?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Noirfontaine. Van Eneco tot aan Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noirfontaine is die past bij jouw verbruik? Geef direct de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energiehunter vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Noirfontaine, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van keuzes in de tool detecteer je moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Noirfontaine

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Noirfontaine betreft Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bouillon wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Noirfontaine

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • Populair merk: Bosch
 • Groene stroom: 29,20%
 • Centrale postcode: 6831
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-noirfontaine

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Noirfontaine ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 plus 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energie aanbieders. Van ieder pakket lees jij voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Noirfontaine, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Denk aan www.luminus.be of www.wasewind.be. De nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Noirfontaine


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 besparen. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Noirfontaine. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Noirfontaine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de beste partij. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk ZENO. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Noirfontaine vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Noirfontaine en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Noirfontaine

De meeste maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Noirfontaine. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Noirfontaine vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Bouillon bestaan er tegenwoordig vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6831. In deze regio kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over OCTA+ diensten.