Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chassepierre

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Chassepierre? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Chassepierre de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je op deze pagina bruikbare info over items als bijv. de netbeheerder en verschillende contracttypes. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florenville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Chassepierre?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Chassepierre. Van Eneco tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chassepierre is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Chassepierre, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de energievergelijker checken jullie simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Chassepierre

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Chassepierre is Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Florenville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Chassepierre

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Florenville
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 28,80%
 • Centrale postcode: 6824
 • Verbruik stookolie: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-chassepierre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Chassepierre ligt dit gemiddeld op 1475 m3 en 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle contracten zie jij data over herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Chassepierre, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Chassepierre


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €315 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Tip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Chassepierre. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Chassepierre. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw betreffende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Poweo. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Chassepierre vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Chassepierre en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Chassepierre

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Chassepierre. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Chassepierre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Florenville zien we allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6824. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz energie.