Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bouillon

Eenvoudig energie vergelijken in Bouillon? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je probleemloos alle interessante leveranciers als o.a. Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Bouillon de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op deze website belangrijke info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Verder geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bouillon?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Bouillon. Dit varieert van Poweo tot aanbieders zoals Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 25 aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bouillon is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bouillon, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in de tool zoekt men zonder problemen een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bouillon

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bouillon heet Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bouillon is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Bouillon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • Populair merk: Faber
 • Groene stroom: 0,396%
 • Hoofdpostcode: 6830
 • Verbruik Mazout: 2850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-bouillon

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Bouillon is dat gemiddeld 1535 m3 + 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Veelal loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk contract lees jij data als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bouillon, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Zoals www.octaplus.be of www.elegant.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bouillon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Bouillon. Dan is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Bouillon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je aankomende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, Essent + Wase Wind. Hierna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bouillon vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bouillon en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Bouillon

Veel energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Bouillon. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Bouillon vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Bouillon bestaan er tegenwoordig vele acties rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6830. In deze regio kan je vaak relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente