Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vivy

Gemakkelijk energie vergelijken in Vivy? Met behulp van onze website ontdek je probleemloos alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Vivy prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via onze vergelijker bruikbare info over topics zoals overstappen en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vivy?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Vivy. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is enorm. Momenteel tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Simogel. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vivy is op dit moment? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Vivy, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v selecties in de prijzenvergelijker bekijken jullie probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vivy

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Vivy heet Simogel. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bouillon is de netbeheerder van het gas Simogel. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Vivy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 29,50%
 • Hoofdpostcode: 6833
 • Verbruik Mazout: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-vivy

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Vivy ligt dit gemiddeld op 1510 m3 en 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Bij elk contract check jij voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vivy, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Vivy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vivy. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vivy. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe leverancier. Onder andere Luminus, Essent + Energie 2030. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vivy vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vivy en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Vivy

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Vivy. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Vivy vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Bouillon kennen we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6833. In deze omgeving kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz diensten.