Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ucimont

Snel energie vergelijken in Ucimont? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle grote maatschappijen zoals Watz & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Ucimont prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld leveranciers en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ucimont?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Ucimont. Van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 bedrijven. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Simogel. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ucimont voor jou is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ucimont, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in onze vergelijker vindt men probleemloos een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ucimont

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Ucimont is Simogel. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bouillon valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Simogel. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Ucimont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 29,40%
 • Postcode: 6833
 • Aantal mazout liters: 1500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-ucimont

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de basisinfo. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ucimont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 en 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk pakket achterhaal jij informatie zoals soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ucimont, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Denk aan www.engie.be en ook www.trevion.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ucimont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €360 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ucimont. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ucimont. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de nieuwe energie-organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Belpower. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ucimont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ucimont en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Ucimont

Het gros van de organisaties ondersteunen onderhand groene stroom in Ucimont. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ucimont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Bouillon zien we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6833. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega diensten.