Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellevaux

Snel energie vergelijken in Bellevaux? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bellevaux de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je op onze website handige informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bouillon
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bellevaux?

We zien steeds meer energieleveranciers in Bellevaux. Dit varieert van Lampirus tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juni 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Simogel. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellevaux is? Vul direct de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Bellevaux, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool ontdekken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bellevaux

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bellevaux is Simogel. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bouillon is de netbeheerder van het gas Simogel. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Bellevaux

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bouillon
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 29,60%
 • Postcodegebied: 6834
 • Gem. mazout: 1520 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-bellevaux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Bellevaux ligt dit gemiddeld op 1515 m3 & 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle contracten zie jij informatie zoals soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bellevaux, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en ook www.belpower.be. De gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Bellevaux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €275 korting realiseren. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bellevaux. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bellevaux. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent en Belpower. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bellevaux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Bellevaux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Bellevaux

Het gros van de energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Bellevaux. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Bellevaux vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Bouillon bestaan er tegenwoordig diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6834. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus diensten.