Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grapfontaine

Direct energie vergelijken in Grapfontaine? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als Mega & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Grapfontaine de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als verschillende gasregio’s en uitleg over jouw energierekening. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neufchâteau
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Grapfontaine?

We zien steeds meer energieleveranciers in Grapfontaine. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Zij zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Simogel. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grapfontaine is? Geef direct je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Grapfontaine, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Middels jouw input in de energievergelijker detecteer je moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Grapfontaine

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Grapfontaine heet Simogel. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Neufchâteau valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Simogel. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Grapfontaine

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Neufchâteau
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 30,00%
 • Centrale postcode: 6840
 • Verbruik Mazout: 1560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-grapfontaine

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Grapfontaine is dat gemiddeld 1535 m3 plus 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref je gegevens aangaande type energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Grapfontaine, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Grapfontaine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €315 besparen. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Grapfontaine. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Grapfontaine. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Eneco, Essent en ook Antargaz. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Grapfontaine vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Grapfontaine en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Grapfontaine

Een groot deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Grapfontaine. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Grapfontaine vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Neufchâteau zien we steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6840. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz diensten.