Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamipré

Op je gemak energie vergelijken in Hamipré? Middels energiehunter.be ontdek je supersnel alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Engie & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Hamipré de laagste prijs hanteert. Verder tref je op deze pagina handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neufchâteau
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hamipré?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hamipré. Van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Simogel. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamipré is voor jouw situatie? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de energiehunter vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hamipré, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker ontdekt men moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hamipré

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Hamipré is Simogel. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Neufchâteau is de aardgas netbeheerder Simogel. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Hamipré

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Neufchâteau
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 30,10%
 • Postcode: 6840
 • Verbruik Mazout: 1570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-hamipre

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hamipré gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1540 m3 en nog eens 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zoek jij data als type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hamipré, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Zoals www.energie2030.be en www.ecopower.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hamipré


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 rendement bieden. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters bekijk jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Hamipré. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Hamipré. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE en Energie 2030. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hamipré vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hamipré en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hamipré

Veel aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Hamipré. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Hamipré vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Neufchâteau zien we allerlei acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6840. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Engie vergelijken.