Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tournay

Op je gemak energie vergelijken in Tournay? Aan de hand van de energievergelijker tref je supersnel alle beschikbare maatschappijen als o.a. Mega en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Tournay prijstechnisch het meest interessant is. Tevens lees je via de energievergelijker handige info over items als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Neufchâteau
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 455,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tournay?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Tournay. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Mega, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Simogel. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tournay voor jou is? Voer gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Tournay, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties in de vergelijkingstool bekijken jullie moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Tournay

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Tournay betreft Simogel. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Neufchâteau is de netbeheerder van het gas Simogel. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Tournay

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Neufchâteau
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel groen: 30,30%
 • Postcodegebied: 6840
 • Verbruik stookolie: 1590 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-tournay

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Tournay ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 en nog eens 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle pakketten check je details aangaande type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Tournay, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een goede korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tournay


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Tournay. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Tournay. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Tournay vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Tournay en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Tournay

Het merendeel van de aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Tournay. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Tournay vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Neufchâteau onderscheiden we allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6840. In deze omgeving kan je soms heel gunstig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco vergelijken.